Skandinavisk Kommunalteknik AB

Vi finns i monter A07:52

Dags att lägga nytt avlopp och vatten?

Bor du vid kuperad terräng med stora höjdvariationer? Eller befinner sig samfälligheten vid ett vattendrag med långt avstånd mellan varje fastighet? Då är ett tryckavloppssystem att föredra framför en konventionellt självfallssystem. LPS, Low Pressure Sewer (lätt trycksatt avlopp), erbjuder många fördelar.

Vi kan vatten och avlopp. För alla sammanhang. I snart 50 år har Skandinavisk Kommunalteknik levererat skräddarsydda tryckavloppslösningar till kommuner, samfälligheter och enskilda anläggningar.

Kom förbi vår monter och ställ era frågor så hjälper vi er att hitta en lösning!
Hitta oss på kartan

Varumärken

  • LPS
  • LPS SulfaNo

Produkter

  • LPS2000E2

    LPS2000E2 Vi erbjuder anpassade LPS-enheter för olika hushållstyper. Samtliga LPS-modeller är lättinstallerade och sammansatta av en tank, en eller flera pumpar samt elektrisk pumpautomatik. Det som gör pumpen unik är att den går att använda i systemlösningar. Med en systemlösning menas när man har flera pumpar inkopplade till en och samma tryckledning. Pumpen fungerar utmärkt att sitta i stora system och klarar tack vare sin uppfordringshöjd på 56 mVp av att pumpa spillvattnet långa sträckor. Länk till produkten »

  • LPS2000P

    LPS2000P LPS2000P – Installationen är lika enkel som hanteringen mellan olika etableringar eller tillfälliga kontor, allt är placerat på en lastpall och det är bara att installera med ”plug and play”. Tillfällig avloppslösning för byggbodar är en förfrågan vi ofta får. Vår nya LPS2000P möjliggör en enkel inkoppling till det kommunala avloppsnätet och är anpassad för vinterförhållanden genom en isolerande termostatstyrd värmematta på 150W som ser till att pumpstationen, det vill säga, tank, utlopp och pump inte fryser. Länk till produkten »

  • LPS2000EIV2

    LPS2000EIV2 LPS2000EIV2 – lågbyggd tank som är isolerad och uppvärmd för enfamiljshushåll. Används oftast på kustnära platser där anläggning av avlopp med självfall hade krävt omfattande sprängning. Länk till produkten »

  • LPS2000D2

    LPS2000D2 LPS-avlopp med en avloppspumpstation anpassad för storförbrukande fastigheter som kräver större flöden – hotell, restaurang, skola eller liknande. Nämnda fastigheter kräver dubbla LPS-pumpar med hög kapacitet. Pumpstationen i LPS-avloppet installeras i marken utanför fastigheten.

    Pumparna i ett LPS-avlopp arbetar oberoende av varandra, men genom en intern breddning tar den andra pumpen över om den första skulle slås ut. Det gör pumpstationen optimal för gemensamma och kommunala anläggningar.

    En annan banbrytande komponent i LPS 2000D2 är antivakuumventilen som häver undertryck som följd av exempelvis pumpning i nedförsbacke. Systemet levereras med start/stopp-automatik, larmutgång, backventil, snabbkoppling till utlopp samt 2 stycken 230VAC 1-fas pump på ca 1kW vardera. Samtidig drift(dubbelt flöde) kommer som standard. Kan enkelt ändras i efterhand till alternerande drift(redundant). Länk till produkten »

  • LPS SulfaNo

    LPS SulfaNo SulfaNo är vår joniseringsutrustning som sänker halten svavelväte(H2S) och samtidigt tar bort odör från våra större pumpstationer LPS2000D/D2 och LPS2000Q.
    En stor utmaning för oss i VA-branchen är att hantera svavelväte (H2S). Svavelväte är en hälsovådlig, illaluktande gas som bildas i bland annat avlopp när det står stilla i syrefattig miljö (t ex. ledning eller tank-sump) för länge.

    Jonisering innebär att en eller flera elektroner i en atom tillkommer/tas bort så att atomen får en negativ/positiv laddning. När solstrålarna passerar genom atmosfären joniserar de syret i luften och då tillkommer antalet elektroner i syrets yttersta skal. Detta är naturens sätt att skapa negativa syrejoner som i sin tur renar luften. För SulfaNo så skapas den joniserade luften på elektriskt väg.
    Hjärtat i joniseringsutrustningen är en ”stav” som genererar fria elektroner och drivs av elektricitet. En fläkt säkerställer att det kontinuerligt sveper luft över joniseringsstaven som därmed genererar syrejoner och syreklungor i luftströmmen.

Filmer

Kontakta oss

Skandinavisk Kommunalteknik AB

Box 1444 183 14  Täby Sverige