nordic con tech

Det våras för innovativ byggbransch

2020-01-28

Nordic ConTech Talks som gick av staplen i Stockholm 21 januari kickade igång en spännande vår inom innovation och digitalisering.
– Följ upp på Innovationsarenan på Nordbygg i april för full koll på alla nyheter, nu växlar byggsektorn upp, tipsar Peter Söderberg, projektchef Nordbygg.

– Många använder redan Nordbygg till att lansera sina nyheter, vi hör ofta om utställare som styr sin FoU mot Nordbygg för att ha nyheter framme till byggsektorns största mötesplats.

– Så självklart är det här platsen för dig som på ett tidseffektivt sätt vill få en överblick vad som händer i branschen, säger Peter Söderberg, projektchef Nordbygg.

Till Nordbygg 2018 lanserade Svensk Byggtjänst, med Nordbygg som partner, Nordic ConTech.
Syftet med projektet är att bli samhällsbyggnadssektorns plattform för innovativ utveckling och att samla branschens aktörer kring nya lösningar och satsningar.

– Det spännande med Nordic Contechs program är att man bjuder in inspiratörer från andra branscher. Vi ser korsbefruktningar som inspirerar och syresätter, säger Peter.

Innovationsarena nyhet
–Det stora intresset förra Nordbygg gjorde att vi ville göra en ännu större satsning i år, vi lanserar Innovationsarenan, en hel avdelning där Nordic Contech finns på plats och en särskild yta för start ups i med nya innovativa lösningar för vår bransch.

Dessutom bjuder Nordbygg som tidigare år på utdelningen av Nordbyggs guldmedalj för hetaste produktnyhet som är ytterligare ett bra sätt att pusha fram innovationer. Byggmaterialindustrierna bjuder in till en Innovationsfrukost och många andra öppna föredrag ger kunskap och inspiration för den som vill uppdatera sig.

– Jag vill särskilt slå ett slag för nyheterna inom energieffektivisering som presenteras på Energismart-scenen, säger Peter Söderberg.

Inom styr- och reglerteknik händer det massor, bland annat kommer vi att få se hur AI kan användas för att driftoptimera din byggnad.

ConTech Talks
på  Nordic ConTech Talks i Stockholm 21 januari kom Full Stack Modular från New York med flera och talade om industriellt och modulärt byggande, och en namnkunnig panel diskuterade hur och när byggsektorn tar nästa steg för att effektivisera sig ytterligare med hjälp av nya tekniker. Flera start ups fanns på plats för att presentera sina case.