två glada personer på Nordbygg 2018
Hämta din fribiljett »

Välkommen till Nordbygg 29 september – 2 oktober 2020

Nu är de nya datumen äntligen klara! Hela Nordbygg flyttas fram kommer att genomföras mellan den 29 september och 2 oktober 2020.

Teamet bakom Nordbygg vill tacka alla för den oerhört fina respons och förståelse vi fått för beslutet att senarelägga Nordbygg och ser fram emot att träffa alla branschkollegor i höst.

Som en direkt följd av regeringens mötesbegränsningsregler avbröts förberedelserna inför Nordbygg, norra Europas största byggmöte. Intresset hade innan dess varit större än någonsin, bland annat har förhandsbokningarna varit väsentligt fler än vid motsvarande tid inför förra Nordbygg. Fler planerar sitt deltagande tidigare, helt enkelt.

Planerar om

Vårt fokus nu är att arrangera en mässa där människor kan mötas för att göra affärer och nätverka, i en tid och i en miljö där de kan känna sig trygga vad gäller både säkerhet och hälsa.

Det är många aktörer som påverkas när regeringen behöver ta ett beslut likt detta. När det gäller Nordbygg handlar det om över 800 utställande företag och runt 50 000 besökare som behöver planera om. Till det all logistik kring boende, transporter, mat, dryck och utrustning för alla dessa människor.
Vi vill se positivt på framtiden. Vårt mål är att denna lösning ska bli minst lika bra som om vi hade genomfört mässan som planerat i april. Nu fick vi ju alla plötsligt ännu mer tid till förberedelser och eventuella förbättringar.


Stor förståelse

Vi har mött mycket stor förståelse och fått positiv feedback från både utställare, besökare och andra aktörer runt Nordbygg, såsom leverantörer och föredragshållare. De signaler vi fått är att beslutet var rätt, och att september anses vara en bra tid.

Hösten är en intensiv tid för många, men efter att ha researchat om bygg- och fastighetssektorns aktiviteter insåg vi att det skulle kunna fungera.


Väl mött i slutet av september, var rädda om er tills dess!

Peter Söderberg