Pressmeddelande

Nordbygg 2024: Många nyheter och stort engagemang

I förra veckan genomfördes Nordbygg, norra Europas största mötesplats för proffs inom bygg, fastighet och installationer, på Stockholmsmässan i Älvsjö. Besökarsiffran landade på 35 000 personer. Till detta kommer ca 5 000 personer från utställarledet, vilket gör ett totalt antal deltagare på ca 40 000 personer. Ett tydligt engagemang från Stockholms stad samt en välanvänd webbapp hörde till några av nyheterna för Nordbygg 2024.

35 000 personer besökte Nordbygg 2024 under mässans fyra dagar i förra veckan.
 
– Vi är väldigt glada över att så många valde att komma till Nordbygg, mitt under den värsta byggkrisen på flera decennier, säger Lina Hann, projektledare Nordbygg, och fortsätter:

– Till besökarsiffran kan tilläggas de cirka 5 000 personer som utgörs av utställarna själva. Det är viktigt att komma ihåg att det handlar om drygt 900 företag och ett flertal organisationer, och att många affärer på en mötesplats uteslutande för professionella sker mellan utställarna själva.


Många nyheter

Nordbygg 2024 blev en mässa med många nyheter. Under flera år har engagemanget för hållbarhet vuxit i samhällsbyggnadssektorn, vilket märktes tydligt både i scenprogram, i utställarnas erbjudanden och i själva arrangemanget.  Nytt på mässan var tematiseringen kring solenergi med Solscenen, en ny arena för aktörer inom solenergi. Samlingsloungen för Proptech Sweden, där företag som erbjuder digitala verktyg inom fastighetssektorn samlades är ett annat exempel. Ett ökat fokus på internationella besökare och journalister, med utökat scenprogram på engelska var också mycket uppskattat. Ytterligare en höjdpunkt var det nya möteskonceptet Nordbygg By Night som gav utställare och besökare möjlighet att nätverka i ett lättsamt format. 


Scenpaviljong återbrukas

Stockholmsmässans ägare Stockholms stad har visat stor närvaro och engagemang, bland annat genom sin stora monter på entrétorget och som föreläsare i scenprogrammet. 

– En riktigt rolig sak är att den spektakulära Nordbygg Talks-scenen som vann arkitekturpriset Nya ögon på trä kommer att få fortsatt liv hos Stockholms Stad, berättar Lina Hann.
Hon lyfter också fram Nordbyggs nya app för nätverkande, som lanserades precis före evenemanget som användes flitigt av runt 5 000 personer per dag. Appen har helt klart ökat kvalitén på mötet och givit både utställare och besökare ännu större möjligheter till nya kontakter på plats.


Positiva omdömen

En monter som oftast var fylld till bredden, trots den stora ytan på 145 kvadratmeter, var Hydro Building Systems (Sapa), som utvecklar och säljer byggsystem i aluminium.

– Vi ville skapa en plats där människor kunde trivas, samtidigt som vi prioriterade hållbarhet och innovation. Nordbygg är en fantastisk möjlighet att samla kunder och vår personal från olika länder. I år har vi verkligen satsat på att göra vår vecka på Nordbygg till något extraordinärt och det blev väldigt lyckat, säger Hanna Bouveng, kommunikationschef för Sapa Nordic +.


Intensiv återbokning

Nordbygg 2026 arrangeras 21-24 april på Stockholmsmässan i Älvsjö. Återbokningen startade som vanligt redan innan veckan var över.

– Majoriteten av våra utställare bokar sig under boka-tidigt-perioden fram till sommaren innevarande år. Så vi ser redan fram emot att ses på Stockholmsmässan i april 2026, avslutar Lina Hann.