Melinda Lemke

Melinda Lemke

Ni är medarrangörer till Nordbygg, vad innebär det? 

– Nordbygg är den självklara mötesbranschen för alla inom svensk byggsektor och det är glädjande att också fler och fler internationella gäster och utställare hittar till mässan. Ju fler vi är som hjälps åt att bygga en god grund för vårt samhälle, ju sannolikare är det att vi kommer att klara av de utmaningar vi står inför. Som medarrangörer ser vi till skapa en mässa med ett innehåll som passar tiden och lockar de talanger branschen så väl behöver. Det gör vi genom att erbjuda spännande utställare i C-hallen och intressanta föredrag på Glasscenen. 

Hur går era planer inför Nordbygg 2024?

– Nordbygg är forumet där vi uppdaterar oss på produktnyheter och knyter kontakter, utbyter idéer och lyssnar till intressanta föredrag. 2024 kommer vi fokusera lite extra på det fantastiska hantverket som är på väg att försvinna. 

Vilka förväntningar har ni? 

– Det är nu vi behöver kraftsamla. Mycket står på spel, både förutsättningarna för liv på jorden och vårt sätt att leva i ett öppet demokratiskt samhälle. 

Vad kan besökarna förvänta sig från er?

– Glasbranschföreningens monter är mötesplats för alla dem som arbetar med att bygga ljusare framtidsutsikter och här erbjuder vi glasrådgivning på plats. På Glasscenen avlöser talarna varandra och på torsdagen delar vi ut Glaspriset och Glaspärlan till Sveriges bästa glasbyggnadsprojekt. Vi passar också på att samla vårt kvinnliga nätverk för att gemensamt nätverka med kvinnorna på Nordbygg. Till det kommer förstås massor av viktiga utställare av glas, system och beslag i C-hallen.  

Varför ska man besöka Nordbygg2024?

– Det finns ingen annan plats i Skandinavien där du på så kort tid kan uppdatera dig på nyheter, lära dig så mycket om branschen och samtidigt knyta de rätta kontakterna. Det är mycket välinvesterad tid som du kommer att ha stor hjälp av i din affärsverksamhet framöver.