tapwell Foto: Tapwell

DESIGN I FOKUS – kök- och badrumsspaning från A-hallen

2023-10-11

Nordbygg är så mycket mer än en mässa för byggnadsteknik. Det är en plats för inspiration och designtrender, ett lysande tillfälle för att få förhandskoll på vad vi kan vänta oss se i byggnader under den andra halvan av 2020-talet. Denna gång låter vi Tapwell trendspana kring vad som är på gång designmässigt inom accessoarer, köksblandare, takduschar, kökshoar och tvättställsblandare.

Tapwell är en av utställarna i A-hallen, den del av Nordbygg där du kan möta utställare inom VVS, kyla, värme, ventilation, fastighetsautomation och solenergi. Som ett företag med design som hög prioritet låter vi deras marknadschef, Niklas Nordblom, redan här bjuda på en trendspaning inom deras produktsegment. 

–  Vi designar, produktutvecklar och producerar kvalitetsprodukter med skandinavisk estetik och design i fokus. Vi ser hur trenden går mot en fortsatt naturnära baspalett med varma, jordiga och neutrala toner, berättar han. 

Liksom i resten av bygg- och fastighetssektorn avspeglas det ökande hållbarhetsmedvetandet även inom design. 

– Vi ser hur många blivit mindre känsliga för säsongsbundna trender och gör mer tidlösa och långsiktigt hållbara designval. Kunder söker sig till en mjuk och avskalad estetik som ger en harmonisk helhetskänsla. Vi lägger därför stor vikt vid ett sortiment som gör det lätt att skapa den röda tråden och där fokus ligger på hantverk, skandinavisk enkelhet och naturliga material med stark identitet, säger Niklas Nordblom.