qvantum Lina Simonsson, Chief Marketing Communications Officer

”Jag ser det som ett tjänstefel att inte vara på Nordbygg”

2023-09-06

Lina Simonsson är en av värmepumpbranschens stora kommunikationsprofiler. Ni som tidigare besökt den installationsföretagstäta A-hallen på Nordbygg känner säkert igen henne. 2024 kommer hon tillbaka i ny roll, som värmepumpföretaget Qvantums marknadskommunikationschef. Här berättar hon varför hon åter igen ser till att prioritera Nordbygg.

Varför väljer Qvantum att ställa ut på Nordbygg?

 Vi ser Nordbygg som den självklara mötesplatsen och skyltfönstret där vi kan presentera oss för den nordiska marknaden. På Nordbygg samlas installatörer, konsulter, projekterare och husfabrikanter.  Det genererar givetvis affärer, men det är också ett utmärkt sätt att för en vecka flytta huvudkontoret. Vi får möjlighet att välkomna till möten på en ny arena för att rekrytera nya samarbetspartner och framtida personal. Jag ser det som ett tjänstefel att inte vara på plats.

Ni ställer ut i A-hallen som till största del består av utställare inom installation, vad brukar du spana lite extra på där?

A-hallen är den mest spännande av hallarna enligt mig. Det kan ju bero på att jag jobbar med energilösningar. Men med tanke på världsläget och vad som händer runtom i Europa vad gäller konverteringen från fossila bränslen och en värmepumpsmarknad som får fler och fler aktörer, är det ju oerhört spännande att se vad Nordens största mässa för energilösningar kommer presentera och här kommer ju A-hallen att hysa ett stjärnspäckat antal aktörer.
 
Vad har du för tidigare erfarenheter av Nordbygg?

Jag har under många år jobbat för ett annat företag där Nordbygg spelat en stor roll. Då ansvarade jag för en av de största montrarna på mässan. Det jag skulle vilja lyfta är personalen runt Nordbygg som jag alltid har haft ett otroligt fint samarbete med. Vare sig det gäller projektledning, annonsering, event eller för den delen sista minuten ”räddningar” Jag vill därför passar på att ge dem en varm hälsning, det ska verkligen bli kul att komma tillbaka.

Vad kan vi vänta oss att få se för överraskningar från er 2024?
 
Vi kommer ha med oss ett produktsortiment med ett stort antal nyheter. Våra system är modulära och skalbara, vi täcker allt från den lilla lägenheten till de storskaliga industriella projekten. Vi har redan väckt mycket uppmärksamhet ute i Europa, i första hand vår unika lägenhetsvärmepump som är extremt liten. I Tyskland vann vi ett innovation- och designpris vid en av världens största VVS-mässor, ISH. När vi i somras gjorde entré på den brittiska marknaden så fick vi ytterligare utmärkelser, däribland det prestigefyllda Renewable Awards. Men vi kommer presentera fler innovationer, exempelvis ett riktigt häftigt mjukvarupaket med verktyg för installatörer och projektörer. Vi kommer kunna påvisa konkreta hållbarhetsåtgärder där köldmediumet, propan (GWP3) spelar en stor roll. När det gäller hållbarhet så passar även vår cirkulära hantering av komponenter in i bilden och givetvis även den sociala aspekten i att faktiskt göra värmepumpar för de många människorna. Men framför allt kommer man kunna träffa många bekanta ansikten från branschen i vår monter, Qvantum består av ett helt fantastiskt gäng människor med mycket spännande erfarenhet och kompetens. Vi ses där!