Ola Månsson Foto: Peter Knutson

Installatörsföretagen tar plats i Nordbyggs arrangörsgrupp

2023-02-22

Med start i januari 2023 blir Installatörsföretagen medlem i Nordbyggs arrangörsgrupp.

– Vi tror på samarbete. Tillsammans kan vi lyfta branschen och sätta fokus på de viktiga framtidsfrågorna såsom energieffektivisering, elektrifiering, nya klimatsystem och kompetensförsörjning, säger Ola Månsson, vd Installatörsföretagen.

Nordbyggs arrangörsgrupp är ett råd av dedikerade branschaktörer som säkerställer aktualiteten och innehållet i norra Europas största och viktigaste mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen.
 
Nu blir Installatörsföretagen ny medlem i gruppen och ökar därmed sitt engagemang inför Nordbygg 2024. 

– Vi jobbar dagligen med att lyfta branschen.  Vi tror starkt på samverkan och att hjälpas åt över branschgränserna. Nordbygg är en plats där våra medlemmar finns och där vi själva deltagit i många år. Nu känns det naturligt för oss att ta ett steg vidare och ta plats i arrangörsgruppen, säger Ola Månsson, vd Installatörsföretagen.

Lina Hann, projektchef på Nordbygg, välkomnar den nya deltagaren:

– Vi är glada över Installatörsföretagens engagemang i Nordbygg. Deras medlemmar står verkligen mitt i händelsernas centrum för samhällets största utmaningar. Att få med deras kunskap i arbetet inför Nordbygg kommer att bidra ytterligare till ett relevant och angeläget innehåll, säger Lina Hann.

Stora framtidsfrågor
För Installatörsföretagens medlemmar är de stora framtidsfrågorna energieffektivisering, elektrifiering, nya klimatsystem och kompetensförsörjning. Lågkonjunkturen påverkar, men kanske mindre just denna delbransch än många andra.

Oavsett konjunktur måste ett minskat klimatavtryck prioriteras, menar Ola Månsson:

– Arbetet med energieffektivisering är ett av de viktigaste verktygen för att uppnå klimatmålen. Det kan komma att bli en konjunkturutjämnare och kommer att vara en fortsatt stor fråga inför Nordbygg 2024, säger Ola Månsson. 

Säkerställer aktualitet

Övriga medlemmar i arrangörsgruppen är Byggmaterialindustrierna, Glasbranschföreningen, VVS Fabrikanterna samt Energi- och Miljötekniska föreningen, EMTF och Svensk Ventilation.

–Vår arrangörsgrupp betyder väldigt mycket för oss, den säkerställer att vi har örat mot marken och täcker de allra hetaste och viktigaste frågor för svensk samhällsbyggnadssektor. Nu jobbar vi tillsammans framåt mot ett riktigt fint innehåll till Nordbygg 2024, säger Lina Hann, projektchef.

Installatörsföretagen är tillsammans med Nordbygg även medarrangör i Fastighetsenergi 2023, arenan för framtidssäkrade byggnader som ges 25 april. Där är också Energieffektiviseringsföretagen med som programpartner.