Hilti exoskelett Hilti exoskeletons

Innovationer på Nordbygg - Hilti är tillbaka

2023-11-09


Inget tillfälle är mer lämpligt för att visa upp bygg- och fastighetsbranschens innovationer än på Nordbygg. Efter ett decenniums uppehåll längtar Hilti nu tillbaka. Vid Nordbygg 2024 kommer de tillbaka för att låta besökarna prova deras senaste innovationerna, men även prata om hur de arbetar för att förbättra produktivitet, säkerhet och hållbarhet i branschen.

Hilti har framför allt gjort sig känt som ett verktygsföretag, även om det idag snarare är ett byggteknikföretag med ett betydligt bredare erbjudande, vilket inte minst kommer märkas när de nu återvänder till Nordbygg 2024.

– Det kommer bli ett innovationstätt Nordbygg för oss. Utöver nya produktkategorier så kommer tjänster och mjukvaror ha en framträdande roll. Vi eftersträvar att vara kundens partner inom produktivitet, säkerhet och hållbarhet, berättar Maria Hägg, Marknadsdirektör på Hilti i Sverige.

Exoskeletten utvecklas

Hiltis exoskelett vann Nordbyggs guldmedalj 2021, ett pris för årets mest innovativa produktnyhet. 2024 kommer Nordbyggs publik få testa det uppdaterade exoskelettet. 

– Exoskelettet har uppdaterats med förbättrad avlastning för axlarna, den kan anpassas till olika kroppstyper och har utökats med ett nackstöd. Utvecklingen av Exoskelett går snabbt framåt, redan på Nordbygg kommer besökare kunna komma förbi montern och testa helt nya och ej ännu lanserade EXO-T som även hjälper till att lyfta tyngre verktyg (t.ex. Hilti TE 1000) och fördela vikten över kroppen, berättar Maria.  

Hiltis historiska lansering - Nuron

Bland innovationerna som för första gången kommer visas upp för en bredare publik i samband med Nordbygg märks även den uppkopplade 22-V-batteriplattform som lanserades förra året.

– Batteriplattformen kallas ”Nuron” och är en av våra mest unika produktlanseringar. Den lanserades tillsammans med inte mindre än sjuttio verktyg och fortsätter växa. Därmed är det den största lanseringen i Hiltis historia. Verktygens användningsområde sträcker sig bland annat från bygg, el, VVS och industri till stål- och metallbearbetning, så det ska bli superkul att visa upp den, säger Maria.

Nordbygg – en innovationsplattform

– Mitt bästa råd till besökare på Nordbygg är att att gå fram till utställarna och utnyttja tillfället att få prova och känna, ställa frågor och inspireras. Jag blir oerhört glad när jag ser att aktörer som Hilti längtar tillbaka för att få möta branschen och använda oss som en plattform för att nå ut med sina innovationer, säger Lina Hann, projektledare för Nordbygg.