oskar olsson

Säkerhet, hållbarhet och batteridrivet i fokus för Husqvarna Construction på Nordbygg 2024

2023-04-14

Husqvarna Construction tillverkar utrustning och verktyg för betong- och stenarbete med försäljning i över 70 länder. Nordbygg är en av företagets viktigaste mötesplatser för att visa upp produktnyheter och träffa såväl befintliga som nya kunder.

– Vi har väldigt goda erfarenheter från Nordbygg, det är en mycket viktig mässa för oss, konstaterar Husqvarna Constructions landschef Oskar Olsson. Här får vi dels chansen att visa upp våra produktnyheter, dels presentera bredden i vårt sortiment samt vår vision och riktning de närmaste åren. Det är också ett bra tillfälle för andra delar av vår organisation som inte tillhör sälj att träffa kunder; lära kring deras vardag och vilka behov de har idag samt deras framtida utmaningar.

Under Nordbygg 2024 kommer Husqvarna Construction att fortsätta fokusera på säkerhet, hållbarhet och ergonomi. Skiftet från fossil- till batteridrivet är en tydlig trend, som dels drivs av kundernas efterfrågan på miljövänliga alternativ och mer lättanvända produkter, men också av tekniska framsteg.  

– Tack vare utvecklingen inom batteritekniken så kan vi erbjuda våra kunder fossilfria alternativ som uppfyller deras krav på prestanda. Ett bra exempel på det är vår batteridrivna kapmaskin (K1) som nu är en fullgod ersättare till tidigare bensindrivna produkter. Men det är också en maskin som, tack vare tekniska lösningar ökar säkerheten för användaren, framhåller Oskar Olsson.

Utöver detta kommer Husqvarna Construction att presentera nyheter inom sitt utbildningskoncept och de utbildningsmöjligheter som ges vid Husqvarna Construction Experience Center. Här erbjuds kunder att fördjupa sina expertkunskaper inom exempelvis håltagning, ytbearbetning och arbetsmiljö.