glasbyggnad

Glasbranschföreningen och Nordbygg lanserar ny samlingsmonter för glas

2023-06-15

I samarbete med Glasbranschföreningen vill Nordbygg stärka glasets närvaro på mässan 2024. Genom att bredda segmentet med tillverkare, grossister, maskiner och mjukvaror hoppas Nordbygg främja samverkan i branschen.

För första gången kommer glas få en helt egen samlingsmonter på Nordbygg. Konceptet är framtaget av Glasbranschföreningen, ett initiativ som mottogs väl av Nordbygg som nu ser till att det blir verklighet.  

–Vi är väldigt glada att kunna presentera fler företag som har satsat väldigt mycket på produktutveckling och även utländska aktörer som vill visa upp sina tjänster och produkter på den svenska marknaden, säger Melinda Lemke, hållbarhetsansvarig på Glasbranschföreningen. 

Fler företag inom glasbranschen på plats 

En av de utställare som har valt att delta på Nordbygg 2024 är Fasadglas Bäcklin AB, ett företag som har satsat mycket på att utveckla sina produkter.  

– De senaste två åren har vi lagt ner otroligt mycket tid på att utveckla våra produkter och kommer med glädje visa upp vårt nya system, bArk, på Nordbygg. Det är ett system tillverkat i trä som halverar koldioxidpåverkan jämfört med traditionella system i aluminium, förklarar Erik Stening, marknads- och försäljningschef på Fasadglas Bäcklin AB. 

Arrangörens vision 

Med satsningen på en samlingsmonter för glas hoppas Glasbranschföreningen och Nordbygg att det blir en plattform för möten, idéutbyten och innovationer. 

– Vi väljer att medverka i Nordbygg 2024 för att vara en del av den nya satsningen där glasbranschen samlas. Vi ser nu att trä kan ersätta aluminium i glasmontering, vilket öppnar upp för nya medlemmar i Glasbranschföreningen, säger Erik Stening.   

Genom att fler företag kommer till mässan, både nationella och internationella, hoppas Nordbygg kunna främja samverkan och möjliggöra gemensamma lösningar för branschens alla utmaningar. 

– Vi befinner oss mitt i en lågkonjunktur, hög inflation, närliggande krig och följderna av pandemin. Förutom alla dessa utmaningar har vi förstås även den gröna omställningen som är den största och viktigaste utmaningen för oss som bransch, säger Melina Lemke och belyser vikten av samverkan i glasbranschen.  


Nordbygg 2024 öppnar dörrarna 23 – 26 april. Representanter över hela byggbranschen kommer finnas på plats för att presentera nyheter och utbyta kunskap.