ebm-papst AB

Vi finns i monter A18:30

Fläktar för ventilation-, kyl- och värmeteknik.

ebm-papst Group är världens ledande tillverkare av fläktar och drivenheter.
Sedan företagets grundande år 1963 har ebm-papst satt internationella marknadsstandarder genom sin spetskompetens inom motorteknik, elektronik, digitalisering och aerodynamik.
Med över 20 000 produkter erbjuder ebm-papst skräddarsydda, energieffektiva och intelligenta lösningar för praktiskt taget alla krav inom ventilation och drivteknik.
Företaget har nära 15 000 anställda på 29 produktionsanläggningar (inklusive i Tyskland, Kina och USA) och 51 försäljningskontor över hela världen.
Huvudkontoret för ebm-papst-koncernen finns i Mulfingen, Tyskland och det svenska dotterbolaget ebm-papst AB har sitt säte i Järfälla, Stockholm.

Hitta oss på kartan

Kategorier

  • Energi
  • Fastighetsautomation
  • Kylteknik
  • Ventilation

Produkter

  • MXAC II

    MXAC III Aggregatfläkt med direktdrift är utformad för att installeras i
    befintliga ventilationsaggregat. Fläktarna kan levereras komplett med
    monterings-kit för enkel installation och stabil montering i aggregatets
    golv. Kan vidare levereras för liggande eller stående montage.
    Med dukstosen är det lätt att anpassa fläktens utlopp till befintligt utlopp
    i aggregatet. Allt för en enkel installation. Länk till produkten »

  • MXPC III

    MXPC II Kammarfläkt med direktdrift är utformad för att installeras i
    ventilationsaggregat. Fläktarna levereras komplett med vibrationsdämpare
    och inloppspackning för att säkerställa en problemfri drift.
    Fläkten är utrustad med det effektiva fläkthjulet RadiPac gen III, vilket
    ger en mycket hög verkningsgrad. Därtill är den nya MXPC III utrustad
    med GreenTech EC-motor med integrerad driv- och styrelektronik,
    vilket inte bara ger hög prestanda utan också låg ljudnivå, tack
    vare optimerat luftflöde genom fläkthjulet. Länk till produkten »

  • MXRC III

    MXRC III Vår serie av ljudisolerade takfläktar försedda med energieffektiv EC-motor,
    bakåtböjda skovlar och utdragna mätuttag för flödesmätning, vilket förenklar
    installation, injustering, driftsättning och OVK. Länk till produkten »

  • MXFG

    MXFG Stapelbara kubfläktar för enkel montering och transport. Monteras enskilt eller
    staplas som en FläktVägg. Motorn har MODBUS-ingång och kan styras med programmet
    EC-Control som möjliggör adressering av flera fläktar i en FläktVägg. Länk till produkten »

  • AxiTone

    AxiTone Effektiv fläktlösning för värmepumpar, luftkonditionering bostäder, kondensorenheter utomhus. Låg ljudnivå. Länk till produkten »

  • RadiCal 2

    RadiCal 2 Applikationsområden: Kontrollskåp, värmepumpar, luftrenare. RadiCal 2-serien är mer energisnål, kraftfull och flexibel än tidigare versioner. Tack vare en förfinad impeller och ny moduldesign minskas ljudnivån med upp till 3dB(A) för RadiCal2, jämfört med sin föregångare. Vårt kontinuerliga arbete med att vidareutveckla våra energieffektiva EC-motorer har också bidragit till minskad turbulens och reducerade förluster av luftflödet i RadiCal 2-serien. Den förbättrade kapaciteten innebär att redan en mindre storlek av RadCal 2 kan uppnå önskad luftprestanda, vilket ofta är fördelaktigt när det handlar om små installationsutrymmen. För att säkerställa minst möjlig ljudnivå för din applikation, kan RadiCal 2 också utrustats med den nya FlowGrid-tekniken för en mer behaglig användarupplevelse. Länk till produkten »

  • AxiForce

    AxiForce Kompaktfläkt för effektiv kylning inom industri och IT/Telecom. Länk till produkten »

  • DiaForce

    DiaForce Lämplig för t.ex kylning av rack i serverhallar.
    Denna diagonalfläkt är en korsning av en axialfläkt och en centrifugalfläkt. Diaforce suger in och blåser ut luft i axiell riktning, precis som i en axialfläkt, men en diagonalfläkt är många gånger enklare att installera än en centrifugalfläkt, samtidigt som den levererar högre tryck än en axialfläkt med samma byggmått. Länk till produkten »

  • RadiPac 3

    RadiPac 3 För modernisering av äldre ventilationsanläggningar, kan även monteras som fläktvägg vid krav på tystare, mer energieffektivt och driftsäkert ventilationssystem. Möjliggör konstruktion av kompakta luftkonditioneringsaggregat.

    Med RadiPac 3 sätter ebm-papst nu ännu en ny standard för verkningsgrad, energieffektivitet, ljudnivå och intelligens. De hållfasthetsoptimerade fläktbladen har fått än mer avancerad aerodynamisk utformning och tillverkas nu av ett glasfibersförstärkt kompositmaterial. Bladens rundade och avsmalnande design bidrar till att reducera både flödesförluster och ljudnivå.
    En ytterligare viktig nyhet hos nya RadiPac 3 är att en funktion för automatisk resonansdetektering nu är standard i vissa varianter. En integrerad vibrationssensor mäter mekaniska vibrationer och känner av kritiska resonanspunkter. Funktionen förhindrar att vibrationsskador uppstår samtidigt som livslängden ökar.
    Då kraven ständigt ökar när det gäller digitalisering och flexibel styrning har RadiPac 3 försetts med förberedd inbyggd intelligens.
    Vid leverans är fläktarna kompletta med inbyggda funktioner för styrning av varvtal med 0-10 V eller MODBUS-RTU. Tekniken gör det också enkelt att övervaka driftdata, strömförbrukning och drifttid. Länk till produkten »

  • AxiEco200

    AxiEco200 Perfekt för kylning i datacenter. Upp till 9 % högre luftprestanda och 7 % högre effektivitet jämfört med andra fläktar i samma storlek
    Kompakt och kraftfull upp till 7 000 rpm. Länk till produkten »

  • RadiFlex

    RadiFlex RadiFlexs standardiserade anslutningar gör att den enkelt kan installeras i spiskåpor. frånluftsläge finns fläkten med en backventil som tillval. RadiFlex kan transportera upp till 930 kubikmeter luft per timme (fri luft). På grund av sin höga effekttäthet är den integrerade EC-motorn mer kompakt och förbrukar därför betydligt mindre resurser och väger mycket mindre än en jämförbar AC-motor: RadiFlexs totala vikt är bara 1,9 kilo, vilket innebär att den är upp till 20 procent lättare än jämförbara EC-fläktar. Länk till produkten »

  • RadiPac C

    RadiPac C Ingår i RadiPac-portföljen

Filmer

Kontakta oss

ebm-papst AB

Äggelundavägen 2 175 62  Järfälla Sverige