IV Produkt

Framtidstro hos IV Produkt

IV Produkt specialiserar sig på att utveckla och tillverka energieffektiva luftbehandlingsaggregat. Vi ställde några frågor till Julia Viberg, marknadskoordinator på IV Produkt för att se vad för ljusglimtar de kan se i tillvaron.

Hur hittar ert företag ljusglimtar i tillvaron? Har ni några exempel från er vardag att dela med er av?
– Vi på IV Produkt känner självklart också av den nya situationen som alla i samhället står inför, men vi försöker hitta nya vägar att nå ut till våra kunder och medarbetare när vi inte kan träffa dem fysiskt. I början av april höll vi vårt säljmöte för våra dotterbolag och återförsäljare i Europa via webinar. Vi tycker att det har stor betydelse för framtiden att kunna mötas och hålla kontakt, även om det blir online.

Vad arbetar ni med just nu?
– Just nu arbetar vi för fullt med att producera och leverera de order vi får in. Med tanke på de effekter och restriktioner som Covid-19 har skapat så fungerar vår verksamhet bra och vår produktion är i full drift. Vi arbetar även med att träffa våra kunder på andra sätt än de fysiska möten vi vanligtvis har.

Har ni gjort någon speciell digital satsning ni kan berätta om?
– Träffa oss online! En digital upplevelse av vår monter som vi byggt upp hemma hos oss i Växjö.  När vi fick veta att Nordbygg blev uppskjutet kände vi ändå att vi på något sätt ville dela med oss av vår kunskap och erfarenhet av energieffektiv luftbehandling, berätta om vårens nyheter för våra kunder och förmedla den framtidstro vi känner. Därför bestämde vi oss för att bygga upp montern vi skulle visat på Nordbygg under april och göra ett webinarium där kunderna fick följa med oss runt i vår monter. Så den 23 och 24 april höll vi vårt webinarium för cirka 800 deltagare och de fick även ställa frågor till vår live-panel. Det var väldigt uppskattat av deltagarna och vi på IV Produkt är mycket glada att vi kunde nå ut till så pass många!

Vad ser ni mest fram emot när denna kris är över?
– Vi ser fram emot att samhället ska börja fungera normalt igen och att människor kan träffas och umgås utan risk för smitta. Vi ser även fram emot att träffa alla våra kunder och leverantörer.

Varför ska man besöka Nordbygg?
– Nordbygg är Skandinaviens största mötesplats för ventilationsbranschen och vi på IV Produkt tycker att mässan är ett utmärkt tillfälle att presentera nyheter, inspirerar, utbilda och informera om vad vi har att erbjuda. Vi träffar självklart också många befintliga och nya kunder, brukare och övriga intressenter.

Vad anser ni vara det bästa med Nordbygg?
– Det bästa med Nordbygg är att så många kunniga och engagerade personer samlas under ett och samma tak. Ett stort utbyte av kunskap och ideér tar plats samtidigt som nya kontakter knyts.

Är det någon affär/ affärsrelation som haft sin start på Nordbygg som ni minns särskilt?
– Under tidigare Nordbygg har vi skapat kontakt med såväl kunder som övriga intressenter samt att vi även träffat nya medarbetare.

Mer om IV Produkt i Nordbyggs utställarlista »