mattias andersson, weland Mattias Andersson, marknadsansvarig på moderbolaget Weland AB. (Photo: Peter Eriksson)

Weland samlar styrkorna på Nordbygg 2020

Från aluminiumbearbetning till stål och plast – ett 30-tal producerande bolag ingår i den familjeägda industrikoncernen Weland. Nu tar man ett gemensamt grepp och vässar ansiktet utåt i ny stor monter på Nordbygg 2020.

– En enda stor monter på Nordbygg 2020 där vi samlar koncernens utställare är ett led i en viktig strategi där vi för fram vårt varumärke på ett tydligare sätt, säger Mattias Andersson, marknadsansvarig på moderbolaget Weland AB. 

Nordbygg har under många år varit en central arena för flera av Welandbolagens olika varumärken. Det personliga mötet liksom att kunna visa upp material och produkter på plats är ett måste, menar Mattias Andersson. Tidigare har Weland AB vid ett flertal tillfällen delat monter med Weland Stål i C-hallen medan övriga utställande Welandbolag spridits ut i hallen.

– Den här gången samlar vi alla i en och samma monter. Det kommer att ge besökarna ett helt annat, starkare och mer relevant intryck av oss, samtidigt som vi hjälper de mindre bolagen i koncernen att synas bättre, menar Mattias Andersson.

Weland samlar styrkorna
De åtta Welandbolagen på Nordbygg 2020 är Weland AB, moderbolaget som visar spiraltrappor, räcken, ramper och gallerdurk. Weland Stål visar taksäkerhetsprodukter, Weland Aluminium balkongräcken med mera. KåBe mattan kommer med sina entrémattor. Floby Durk visar spiraltrappor. Skylink har med sig kompletta portlösningar och mycket annat. Maku ställer ut sina fackverk och Hogstad Aluminium ges möjlighet att förevisa praktiska balkonginglasningar.

Fjärde generationens familjeföretag
Sedan starten 1947 har Weland etablerat sig som en mångfacetterad aktör inom tillverkande industri. Inom koncernen produceras allt ifrån skogsmaskiner och skördeaggregat till balkongräcken, gallerdurk och handikapphjälpmedel för barn.

– Man kan grovt beskriva det som att vår verksamhet står på tre ben: aluminium, stål och plast. Det är full fart framåt inom alla bolag och vi ser positivt på framtiden, säger Mattias Andersson

Koncernen omsätter drygt 2 miljarder SEK och har ca 900 anställda i bolag från Mora i norr till Halmstad i söder. Man har också dotterbolag i Tyskland, Danmark, Norge och Finland.

______________

Artiklar

”Nordbygg är en positiv del i vår och branschens utveckling”

DePalma Workwear återvänder

Toppbetyg av besökarna

Ökat internationellt intresse

Fler kvinnor och beslutsfattare