raphael andres stockholm

Het Stockholmsregion i behov av utländska aktörer

2020-02-19

Invest Stockholm, ser Nordbygg som ett viktigt event för en växande Stockholmsregion. Särskilt i tider som dessa med stora investeringar i bostadsbyggande och infrastrukturprojekt som Nya slussen och Förbifart Stockholm.

– Vi skulle behöva dubbla takten i byggandet för att till exempel nå målet om 140 000 nya bostäder i Stockholm de närmaste tio åren. Det kommer att bli mycket svårt med nuvarande resurser konstaterar Sören Pettersson, Invest Stockholm. Men även en mindre ökning av takten kommer att kräva ett tillskott av utländska byggare, förklarar han.  

Sverige intressant marknad för utländska aktörer

I just det sammanhanget är kanske inte Nordbyggs roll så central menar Sören, men det kommer även att krävas underleverantörer av bland annat byggmaterial och nya idéer. Här är mässan central som en viktig mötesplats och Sörens uppfattning är att det fysiska mötet är bäst.

Med allt som pågår här i Stockholm, i landet och i Norden som helhet, är det en mycket intressant marknad för utländska bolag.  

– Många av dom har inte tittat åt vårt håll tidigare men ett besök på Nordbygg kan ge dessa en god inblick i de stora möjligheter som finns, säger Sören Pettersson.

Halvdagsseminarium om den nordiska byggmarknaden

Han har god erfarenhet av att iscensätta möten med utländska aktörer och väcka deras intresse för Sverige.

– Jag och dom allmännyttiga bostadsbolagen i Stockholm och Invest Stockholm har i samarbete med till exempel Sisab och Business Sweden genomfört flera event där vi träffat och diskuterat svenska behov med länder som Estland, Spanien och Turkiet, säger Sören.

På Nordbygg 2020 deltar Sören Pettersson som en av talarna den 30 september när mässan bjuder in Handelskammaren med klienter till en halvdag med information om den svenska och nordiska byggmarknaden.

Nordbygg är en fackmässa där du måste registrera dig för att få din fribiljett.