Tommy Ghötberg

Lösningar i stunden

Nordbygg lockar ett brett spektra av besökare. Merparten har ett direkt och konkret intresse av mässans innehåll medan andra mer är ute efter inspiration och givande möten. Till den senare skaran hör Tommy Göthberg, SolNord.

När Nordbygg 2018 gick av stapeln var SolNord en ung växande verksamhet inriktad mot solcellsanläggningar till slutkund.

– En del av vår affärsidé är att göra det lätt för för kunder att se möjligheterna med solceller. Eftersom vi kan ge energirådgivning, utföra projektering, hjälpa till med myndighetskontaker, sköta leverans och installation så är vi en helhetsleverantör, säger Tommy Göthberg.

För Tommys del var skälet till besöket på Nordbygg mest en allmän nyfikenhet även om han också var på jakt efter mjukvaror i form av elektroniska kundhanterings- och inköpssystem.

– Men när jag ändå var där passade jag på att prata med utställare och fick på så sätt kännedom om nyheter, till exempel om förändrade krav på byggnadsställningar. Att bygga företag framgångsrikt ligger ofta i detaljerna!

Här menar han att Nordbygg har något att erbjuda alla. Inte minst oplanerade möten med professionellt nischade människor som ger möjlighet till att fånga upp lösningar i stunden.

– Jag ser Nordbygg som en komplett mässa även om jag personligen naturligtvis gärna hade sett mer om solenergi. Dessutom har de generösa öppettider. Det uppskattar jag.

SolNord grundades 2017 och kom operativt igång genom att förvärva en installationsfirma i Mälardalen. Sedan dess har man även team i Skåne och Östergötland. Målet är att bli rikstäckande.