Hans Widell, QTF Sweden

QTF Sweden gör Nordbygg digitalt

2020-05-12

Nordbygg, norra Europas största bygg- och fastighetsmässa, var på grund av Covid-19 tvungen att flyttas fram till i höst, vad gör man då som utställare under tiden? Vi frågade en av våra utställare, QTF Sweden, hur de anpassat sig till den nyuppkomna situationen.

QTF Sweden var klara med alla sina förberedelser inför årets mässa och hade satsat stort på sin fysiska monter med aktiviteter och produktlansering. Så nu när mässan flyttats fram beslutade de att helt enkelt bygga upp sin monter digitalt - QTF:s digitala Nordbyggmonter.


Hans Widell ansvarig för marknadsföring och kommunikation berättar vidare

– Vi försöker göra något bra av situationen och kom på idén med att skapa en digital Nordbyggmonter i vår Youtube-kanal och håller våra kundmöten digitalt. Under hela aprilmånad lägger vi upp nya filmer varje dag. 

Filmerna är allt från instruktionsfilmer, referensfilmer till beskrivning av
QTF-metoden och andra viktiga nyheter som du som besökare skulle fått tagit del av under vårens mässa.  

QTF är specialister på avgasning av systemvätskor i komplexa värmesystem och kylsystem. Genom sin digitala monter hoppas de att du som besökare ska lära dig mer och förstå varför det är viktigt med avgasning av systemvätskor. Syrenivån i systemvätska bör ligga på < 0,5 mg syre/liter vilket det i många fall inte gör, utan ofta ligger den på nivåer närmare 2-4 mg syre/liter, eller mer.


– Vi vill helt enkelt få marknaden att förstå att det finns oönskade gaser i systemvätska och att de förstår vilka problem detta kan ställa till med.


Andra frågor som lyfts är hur man kan energibespara, minska korrosionen och öka livslängden på värme- och kylsystemen.

Lansering av ny produkt

QTF hade tänkt lansera sin nya produkt
CMU System Monitor på Nordbygg där besökaren skulle haft möjlighet att lära sig mer om deras nya övervakningsutrustning för systemvätska. Den avläses digitalt och på distans och kommer till att börja med hyras ut till kunder med funktionskritiska system som kräver extremt hög tillgänglighet såsom kylanläggningar för datorhallar, sjukhus och industrier etcetera.

– Det är alltid roligt  med ny produktlansering. Så istället för att göra det på Nordbygg lanserar  vi produkten någon gång under april i den digitala montern.


Om Nordbygg

Vi frågade Hans om deras förberedelser inför Nordbygg. Han berättar att de arbetar vidare med sin kommunikation för att locka besökare till deras fysiska monter. De kommer att  bjuda på ett seminarium tillsammans med VVS-konsult Tony Timm som ska berätta om hur han jobbar med föreskrivningar och hur avgasning till syrenivå under 0,5 mg/liter underlättar injusteringsarbetet för VVS-konsulter.

Vi frågade till sist Hans varför Nordbygg är värt ett besök och vad som är bäst med mässan.

– Nordbygg är branschens största och viktigaste mötesplats! Och jag tror att när väl coronakrisen är över och folk får gå ut i luften igen, då kommer många vara svältfödda på mänskliga kontakter. För hur bra man än är på digital kommunikation så finns det är ingen kommunikation som slår den personliga kontakten och det personliga mötet. QTF har inlett många affärer på Nordbygg genom åren. Under förra Nordbygg fick man exempelvis kontakt med ett välkänt företag i Sverige och deras fastighetsansvarige. I dagarna håller de på att sluta ett stort samarbetsavtal.