makita verktyg shuttestock

Makita intar Nordbygg med kraftfulla batteriverktyg

Efter att ha deltagit på Nordbygg fyra mässor i rad blev det ett avbrott på fyra år för verktygstillverkaren Makita. Men på Nordbygg 2022 är företaget åter igen på plats. 

– Vi avstod medverkan 2018 men tog beslutet att ställa ut igen eftersom vi vill vara med där det händer. Men frånvaron blev två år längre än det var tänkt på grund av coronan, berättar Richo Jacobsen Kohl, Business Development Manager, med ansvar för den svenska marknaden. 

Nya kraftfulla batteriverktyg 

Med dryga året kvar till dess mässan öppnar portarna återstår en hel del planering men det är klart att Makita kommer visa upp massor av nyheter inom batteridrivet.  
 
– Vi räknar särskilt med ett stort intresse för vårt helt nya 40-voltsystem XGT, säger Richo. Plattformen kommer finnas i alla våra produktkategorier från verktyg, till trädgårds- och städmaskiner. 

40-voltsystemet XGT innebär mycket kraftfulla maskiner med en kapacitet som närmar sig traditionella sladdförsedda elverktyg. Dessa räknar Makita kommer att bli högintressant för besökarna.  

– Vi vänder oss i första hand direkt till hantverkarledet och eftersom Nordbygg är en bra arena räknar vi med att mässdeltagandet ska bidra till ökad efterfrågan på våra produkter, säger Richo. 

Omvänd coronaeffekt 

Om året som gått säger Richo att Makita upplevt en omvänd coronaeffekt.  

– Vi har haft rekordstor efterfrågan och utmaningen för vår del har snarast handlat om att kunna leverera produkter.  

2020 innebar även en breddning av kundbasen. Utöver proffsen har Makita bland annat tack vare sitt trädgårdssortiment nått ut till nya användare än de traditionella.