hand

Vi ses 2022!

19 maj 2021

Om knappt ett år hoppas jag att vi alla ses på Nordbygg. Vi längtar efter att få träffa våra utställare och besökare här hos oss på Stockholmsmässan. Mycket kommer att vara sig likt från tidigare år men det kommer också vara nya inslag och rutiner som gör att vår mötesplats är säker för alla besökare.

En mässa innehåller allt från storslagna monterutställningar, seminarier, mingel, nätverkande till möjligheten att göra affärer. Allt detta kommer såklart att fortsätta att finnas och efter många månaders hemarbete finns ett uppdämt behov hos oss alla av att träffas, uppleva oväntade möten, inspireras och att ta del av varandras erfarenheter och kunskap på plats.
 
Det råder inget tvivel om att vi kommer att kunna mötas 2022 för nu händer det positiva saker. Vaccineringstakten i Sverige ökar och enligt senaste prognosen ska alla över 18 år ha erbjudits minst en dos vaccin till den 5 september, regeringen inför lättnader i restriktioner den 1 juni, många länder har börjat lätta på restriktioner t ex i Danmark tillåts fotbollsmatcher med publik, i Storbritannien har en konsert med flera tusen besökare genomförts där alla fick genomgång testning före och efter och flera europeiska länder öppnar upp för turister redan i sommar. Det betyder att mycket talar för att vi 2022 kommer kunna ha stora publika evenemang men självklart med åtgärder som säkerställer att sammankomsterna är garanterat säkra.

Två viktiga lärdomar som jag har gjort från tiden med pandemin kan sammanfattas med orden flexibilitet och digitalisering. Vi har fått lära oss att hela tiden förhålla oss till nya och förändrade restriktioner och anpassa vår vardag och verksamhet utifrån dem, ofta med kort varsel. Vi har helt enkelt tvingats att lära oss att vara ännu mer flexibla, vilket alltid är en tillgång. Den andra lärdomen är hur fantastiskt det fungerar med att ha digitala möten och workshops men ack vad tråkigt det är i längden.

Vi ser fram emot ett 2022 där vi alla kommer sträva efter att kunna återgå i mångt och mycket till en vardag som vi känner igen oss i.
 
Du som besökare och utställare är viktig för oss och vi som arbetar med Nordbygg kommer att säkerställa att Stockholmsmässans uppfyller alla krav på en säker mötesplats.
 
Har du frågor eller funderingar, hör av dig! (kontaktinfo hittar du här »)
 
Varmt välkomna i april 2022!
 
Vänliga hälsningar
Peter Söderberg med projektteam