träffa Husqvara Construction och Armatech

Husqvarna Construction och Armatec koncernsatsar på Nordbygg

Armatec, ett kunskapsföretag inom flödesteknik och Husqvarna Construction är två utställare som valt att kraftsamla på Nordbygg 2020. Båda ser fördelar med att kunna erbjuda besökarna att bekanta sig med respektive koncerns samlade utbud.

Armatec, som varit Nordbygg trogen så länge mässan funnits, tog inför 2016 beslutet att öka insatsen och samla koncernens hela utbud mot bygg- och fastighetsbranschen i en stor monter.  

– Bakgrunden var en ambition att underlätta för besökarna att snabbt och smidigt få en överblick av det vi kan erbjuda, säger Berndt Öjerborn, affärsområdeschef entreprenad och marknadschef.

Motsvarande beslut tog Husqvarna Construction inför Nordbygg 2018 där de kom att delta med koncernens hela utbud i en monter. Utöver den tillkom två separata montrar för att visa produkter som två viktiga företagsförvärv 2017 bidrog med. Pullman Ermator verksamma inom dammhantering, samt HTC som har professionella maskiner för slipning och polering av golv och andra ytor.

– En viktig ambition för oss då var att lyfta de olika varumärkena. Något som är helt enligt vår förvärvsstrategi, att växa i näraliggande affärsområden och bli en totalleverantör, förklarar Hans Lück, försäljningschef Sverige.

Spännande lansering
Bernt Öjerborn, Armatec, menar att konceptet varit lyckosamt och att det även blir mer kostnadseffektivt med en monter istället för flera. Därför kommer det att upprepas på Nordbygg 2020.

– Vi kommer att återigen ställa upp med hela koncernen och jag kan utlova en spännande lansering, säger han. Exakt vad är än så länge hemligt men så mycket kan jag säga att vi utvecklat ett koncept för teknikrum. Besökare som jobbar inom området ska absolut komma till oss. Dom kommer inte att bli besvikna.

Lönsam investering
Till Nordbygg 2020 skruvar Husqvarnas upp ambition ytterligare med ett för dem nytt grepp där hela erbjudandet samlas i en stor monter. Utrymmet fördelas mellan de olika varumärkena så att de förfogar över en egen del av montern. Utöver de produkter som redan nämnts, tillkommer nu två nya områden. Det är Atlas Copcos markvibratorer och produkter för betongläggning, som numera ingår i Husqvarnas sortiment, som alltså blir allt bredare och starkare. Det senaste förvärvet av betongglättare från tyska Wacker Neuson kommer också presenteras på mässan.

– Nordbygg är en bra mässa för oss och är viktig i Sverige och Norden. Och så länge vi kan se att Nordbygg är en lönsam investering vill vi vara med, säger Hans Lück.