3D-glasögon Foto: Jeshoots.com/ Unsplash

Nordic ConTech når branschen på Nordbygg och politikerna på Samhällsbyggararenen

Den nya satsningen för innovativ utveckling inom samhällsbyggnad, Nordic ConTech, lanserades i april på Nordbygg 2018. På Samhällsbyggararenan i Almedalen medverkade Nordic ConTech för att utveckla dialogen med politikerna.

Konceptet drivs av Svensk Byggtjänst och Smart Built Environment-projektet Bygg 4.0 med Nordbygg som partner.

Här visas nya lösningar för framtidens samhällsbyggnad. Och här skapas dialog mellan branschens aktörer, startups/innovatörer och finansiärer.

På Samhällsbyggararenan presenterade Nordic ConTechs om sitt arbete framåt i tiden. Dessutom kom aktörer i branschen att lyfta fram vad politikerna behövde bidra med för att skapa rätt förutsättningar för innovativ utveckling inom samhällsbyggnad. Det blev också diskussioner om utspel i frågan från partierna.

Byggkostnader avgörande

– Byggkostnaderna är den viktigaste politiska frågan eftersom den är avgörande för hela samhällets utveckling, menar Lars Albinsson, projektledare för Bygg 4.0 och en av de drivande i Nordic ConTech.

– Det behövs samtal mellan näringslivet och politiken om förutsättningarna för innovativ utveckling inom byggsektorn. Det är viktigt att vi får en bild av hur partierna tänker i denna fråga inför valet. Och att företag och organisationer för fram vad de tycker politiken ska göra för att främja innovation, säger Lars Albinsson.