Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Malin Hart Randes, marknads- och försäljningschef Veidekke Bostad Malin Hart Randes

Nordbygg hjälper mig att hålla mig i framkant

Digitala lösningar, flexibla bostäder och klimatsmart byggande.
– Nordbygg ger mig kunskap inom strategiskt viktiga områden, säger Malin Hart Randes, marknads- och försäljningschef Veidekke Bostad.

”Är detta relevant för våra kunder?” Det har jag hela tiden för ögonen när jag söker kunskap om nya produkter och lösningar inom bostadsbyggande, säger Malin Hart Randes, marknadschef på Veidekke Bostad.

Digitala lösningar

Nordbyggs stora scen kommer att bjuda på ett omfattande program rörande digitalisering i byggprocessen. Det kommer att handla om allt från smarta hem-funktioner till BIM, Internet of Things och visualiseringslösningar i form av VR och AR.

– Det är intressant att se utvecklingen inom larm, passagage och säkerhet, både vad som direkt går att använda i våra hem och vad som blir aktuellt i bostadsprojekt längre fram.
För min del så låter därför konceptet Smart Living spännande, säger Malin.
Energibesparande lösningar så som system för individuell mätning som leder till medveten användning är också intressant.

Flexibilitet

Malin berättar att det finns en tydlig trend att mot mer flexibla bostäder.
– Familjen kanske ser olika ut från vecka till vecka, generationsboende, eller du kanske behöver en arbetshörna hemma, det finns många skäl att skapa förändringsmöjligheter i en bostad. Det vore roligt att hitta några innovationer när det gäller flyttbara väggar och andra lösningar för avskärmning och flexibilitet, säger Malin.

Kunskap om trä

Malin konstaterar också en ökad efterfrågan på klimatsmarta byggnader och en genomgående större medvetenhet hos kunderna när det gäller hållbarhet.
Veidekkes svar på det är en storsatsning på trä, bland annat genom köpet av Folkhem Trä.

 – Det har bäring på det klimatlöfte som Veidekke givit och som återspeglar sig i vår verksamhet på många olika sätt, säger Malin.
Nordbygg är ett utmärkt ställe att skaffa kunskap och överblick över det senaste inom träbyggnation.

– Här kan jag se vad som händer på marknaden, bevaka branschen och dess nyheter, både i utställarnas montrar och i seminarier. Bland annat vill jag se vad Träbyggnadskansliet och Svenskt Trä kommer att bjuda på, säger Malin

Klimatsmart

Veidekke låter Svanen-märka sina byggnader. All utrustning, material och teknik som riktar sig mot bättre miljöval är därför intressant, menar Malin.
Några exempel som kan ses på Nordbygg är energisnåla vattenkranar, byggnadsmaterial med låga emissioner som är allergivänliga samt material och lösningar för bättre ljudisolering och minska.