Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Lars Kjellgren, VD på Bengt Dahlgren

En viktig arena för möten, nätverkande och kunskap

Nordbygg är arenan för ett stort antal föredrag och seminarier som följs upp i fördjupade diskussioner och möten. Bengt Dahlgrens Stockholms-vd Lars Kjellgren väljer Nordbygg för kunskapsinnehållets skull.

– Vi konsulter måste hänga med, vi ska alltid kunna leverera den bästa rådgivningen till våra kunder. Därför går jag själv alltid på Nordbygg, och ser gärna att våra anställda också tar sig tid till ett besök.
Det säger Lars Kjellgren, vd på teknikkonsulten Bengt Dahlgren i Stockholm.

– På Nordbygg får vi nya impulser, vi får se vad som händer och vi träffar folk. Produktlanseringar och nya tjänster går kanske att informera sig om på annat sätt. Det som inte kan ersättas är mötena, att skapa kontakter och byta erfarenheter, fortsätter Lars.

Matigt seminarieprogram

Nordbygg satsar inför 2018 ännu mer på ett matigt seminarieprogram. Mycket kommer att försiggå på stora scenen, där Nordbygg och deras samarbetspartners kommer att lyfta aktuella och intresseväckande frågor. Nordbygg vill åstadkomma ett flöde från scenerna och bidra till att samtalen tas vidare i montrar och mässhallar.
Mycket kommer att handla om hållbarhet och digitalisering.

– Hållbarhet och digitalisering är två övergripande framtidsfrågor. De påverkar oss som företag, vår bransch liksom resten av näringslivet, säger Lars Kjellgren.

Rasande takt
Han lyfter fram installationsdelen inom byggsektorn, där utvecklingen går i rasande takt. Den del av en byggnads totalkalkyl som rör installationer har växt kraftigt och ligger nu ofta över 40 procent.

Därmed blir det ännu viktigare att hålla koll på vad som händer i den sektorn.

– Det var stort innan men nu har hållbarhet fått ännu högre prioritet. Inom installationer handlar det ofta om energifrågan. Vi på Bengt Dahlgren har exempelvis startat ett bolag som fokuserar på geoenergi, eftersom många fastighetsägare efterfrågar detta, säger Lars.
 Även Solenergi och kyla/värme intresserar och engagerar.

Digital strategi

Bengt Dahlgren håller som bäst på att rulla ut en digital strategi som bland annat ger ett lönsamhetsperspektiv på framtidsfrågor så som digital workplace, appar, VR/AR, Internet of Things och inte minst artificiell intelligens, AI.

– AI, VR och annan digitalisering kommer att innebära enorma förändringar för oss alla. Och det går fort, det är viktigare än någonsin att hänga med i den tekniska utvecklingen, avslutar Lars Kjellgren.