takfonster

Trendspaning– det här efterfrågas inom takfönster 2024

2024-02-13

En ny trend inom glas är det ökade intresset för takfönster. Denna växande marknad vill Nordbygg såklart uppmärksamma och bjuder därför på en trendspaning med hjälp av takfönstertillverkaren VELUX.

En ny trend inom glas är det ökade intresset för takfönster. Denna växande marknad vill Nordbygg såklart uppmärksamma och bjuder därför på en trendspaning med hjälp av takfönstertillverkaren VELUX.

Intresset för frisk luft och god ventilation exploderade under covid-tiden. Bland vinnarna på marknaden återfinns takfönstertillverkarna. En av dessa är VELUX, tillika utställare på Nordbygg. Deras Nordic Sales Coordinator, Malin Lindh, har koll på de senaste trenderna inom takfönster.  

Fjärrstyrda takfönster

Möjligheten att fjärrstyra takfönster spelar en viktig roll för att skapa optimal inomhusmiljö både gällande ventilation och ljusinsläpp. Genom några tryck på din telefon anpassas takfönster och solskydd efter ljusförhållanden och luftkvalitet. Det smarta takfönstret gör det enklare än någonsin att skapa perfekt klimat i rummet.

Fördelar med solskydd

Utvändiga markiser och isolerande gardiner ger inte bara skydd mot solen och insyn, nuförtiden finns de i många varianter för att matcha hemmets design och rumsfunktion. Flexibla solskydd fick också ett uppsving under covid då allt fler började arbeta hemifrån och kanske inte bara ville skydda sig mot bländande sol utan även få insynsskydd och behagligare inomhusklimat.

Innovativ design

Det har kommit flera nyheter inom takfönsterdesign som uppskattas av arkitekter och designentusiaster. Det har kommit snygga kupollösningar med glas hela vägen ut i kant istället för en traditionell karm. Dessutom ökar jordnära färger och naturmaterial i popularitet. 

Hållbarhet, hållbarhet och hållbarhet!

 Flera takfönstertillverkare strävar liksom övriga bygg- och fastighetsbranschen mot att bidra till ökad hållbarhet. 

– Vi ser till exempel till att all eliminera plast i förpackningarna så att de bara innehåller kartong. och använder oss huvudsakligen av återvunnet material som halverar koldioxidavtrycket jämfört med andra kollektioner, berättar Malin Lindh.

För mer inspiration kring glas och fönster, men även innovationer inom andra byggmaterial, besök gärna C-hallen där du finner både Byggmaterialscenen och Glasscenen, samt en lång rad utställare som gärna delar med sig av sin kompetens för att föra byggmaterialutvecklingen framåt.