Thermotech Scandinavia AB

Vi finns i monter A15:20

Thermotech Scandinavia AB utvecklar, tillverkar och levererar kundanpassade och hållbara helhetslösningar som förenklar våra kunders vardag.

Vi erbjuder vattenburen golvvärme, markvärme, tappvatten och radiatoranslutningar samt montagesystem, kopplingar och ventiler för stam och stråk. Vi kommer fokusera på att visa vårt breda och flexibla sortiment av prefabricerade och skräddarsydda lösningar för dessa system.

I fokus blir också vårt uppgraderade sortiment av golvvärmefördelare, skåp och shuntar som tar golvvärmeinstallationen till en ny nivå. Tillsammans ger produkterna en smidig och kompatibel systemlösning.

På mässan finns våra kompetenta medarbetare på plats för att visa och berätta om våra smidiga systemlösningar och nyheter.

Varmt välkommen!

Anledningar att välja Thermotech:

Vi gör det enkelt
Vi förenklar kundens vardag genom att göra det enkelt att beställa och installera våra produkter samt stödja med relevanta tjänster och hög servicenivå.

Kundanpassade systemlösningar
Vi säljer och projekterar kompletta värme- och rörsystem som skräddarsys utifrån kundens önskemål och behov.

Vi säljer business to business
Vi säljer till professionella kunder som har nytta av vår kunskap, höga service och våra skräddarsydda systemlösningar.

Direktförsäljning utan mellanhänder
Vi hoppar över grossistledet, både för vår egen skull och kundernas. Med en nära kontakt mellan oss och kunden kan vi ge både personlig och kunnig service.

Funktionell och innovativ design
Vi ifrågasätter gamla lösningar och har en vilja att ständigt vidareutveckla våra produkter och tjänster så att de bättre möter kundens behov.

Miljömässigt hållbara lösningar
I vårt dagliga arbete bidrar vi till att minska energianvändningen genom en hög kunskap om hur man projekterar och installerar energieffektiva värmesystem.
Hitta oss på kartan

Varumärken och representerade företag

 • GEOSystem markvärme
 • MultiLevel - golvvärme i flervåningshus
 • MultiSystem tappvatten och radiatoranslutningar
 • ThermoSystem golvvärme
 • Thermotech Prefab
 • Thermotech Scandinavia AB
 • Thermotech stam & stråk
 • Thermotech TMix - shuntserie

Kategorier

 • VVS

Produkter (för mer info, klicka på bilder nedan)

 • Prefab Thermosystem - Golvvärmefördelare i skåp

  Prefab Thermosystem - Golvvärmefördelare i skåp För enklast möjliga beställning och installation används Thermotech golvvärmefördelare färdigmonterad i skåp. Vid behov kan Prefab anpassas.

  Fördelarskåpet är tillverkat helt i vitlackerad plåt, har läckageindikering samt robust och stabil konstruktion. Samtliga skåp är anpassade för 95 mm väggregel. Genomföringar är möjligt i botten, i sidan och ovanifrån. Skåpets rörgenomföringar kan enkelt anpassas till olika rördimensioner. Det minsta skåpet (bredd 390 mm) finns i två höjder – 710 och 550 mm. Front med ram beställs separat.

  Thermotechs uppgraderade golvvärmefördelare är mer kompakt än föregångaren och ryms i 95 mm väggkonstruktion. Den är anpassad till c/c 50 mm, liksom hela det övriga nya sortimentet av fördelare, skåp och shuntar. Utgångarna på övre och nedre stav är förskjutna i förhållande till varandra vilket gör det enklare att dra rören och ger mer plats för rörgenomföringar och matarledningsrör. En komplett installation kan utföras helt utan linade anslutningar och anslutningarna görs smidigt underifrån. Länk till produkten »

 • Prefab ThermoSystem - Integral, shunt med integrerad golvvärmefördelare i skåp

  Prefab ThermoSystem - Integral, shunt med integrerad golvvärmefördelare i skåp Integral i skåp är lämplig för ytor upp till 200 m² vid nyproduktion, renovering eller tillbyggnad där ett kompakt montage önskas och anläggningen har radiatorer på andra ytor. Den går att använda på både 1-och 2-rörssystem.

  Den uppgraderade Integralen finns i storlekarna 1 - 12 slingor. Shunten har en helt ny konstruktion med vinklad unionskoppling för pumpen vilket gör den anpassad för 95 mm väggkonstruktion. Det gör också Integralen ännu mer kompakt. Integralen upp till 3 slingor kan installeras i ett golvvärmeskåp i lågt utförande med höjd av endast 550 mm. Integralen är anpassad till c/c 50 mm.

  Fördelarskåpet är tillverkat helt i vitlackerad plåt, har läckageindikering samt robust och stabil konstruktion. Det är anpassat för 95 mm väggregel och finns i två höjder – 550 och 710 mm. Genomföringar är möjligt i botten, i sidan och ovanifrån och rörgenomföringarna kan enkelt anpassas till olika rördimensioner.

  Integral i skåp med genomgående matning
  Levereras färdigmonterad i skåp med paket för genomgående matning. Den är anpassad för 2-plans och flerplanshus där seriekoppling mellan fördelare tillämpas. Exempelvis i 2-planshus med golvvärme på nedervåningen och radiatorer på övervåningen eller i flervåningshus med golvvärme på våningsplanen.

  Prefab Kombi – Integral och radiatorfördelare i skåp
  Prefab Kombi består av Thermotech Integral och radiatorfördelare levererade färdigmonterade i ett skåp. Den är lämplig för ytor upp till 200 m2 vid den typiska värmesystemlösningen för småhus där golvvärme installeras på markplan, oftast som en del i betongplatta, med radiatorer på plan 1. Vid installation ansluts matningsrör från värmekällan till golvvärmeskåpet på nedre plan. Där kopplas sedan både radiatorslingor och golvvärmeslingor i samma skåp.

  Prefab Kombi finns i två skåpstorlekar, 690 och 840 mm bredd, och kan även beställas förberett med passbit och mätpunkter för en enkel installation av energimätare. Injusteringsventiler för både golvvärme och radiatorer, för balansering mellan våningarna, samt avstängningsventil på både tillopp och retur finns i skåpet. Det ryms i 95 mm väggkonstruktion. Kopplingar för samtliga rördimensioner kan väljas.


  Länk till produkten »

 • Prefab ThermoSystem - Värmeväxlarpaket i skåp

  Prefab ThermoSystem - Värmeväxlarpaket i skåp Thermotechs värmeväxlarpaket TMix® E är lämpligt vid nyproduktion, renovering eller tillbyggnad där ett kompakt montage önskas och man vill separera delar av systemet från övrig anläggning. Värmeväxlarpaketet har en kompakt konstruktion anpassad för 95 mm vägg och kan monteras direkt mot Thermotechs golvvärmefördelare.

  För enklast möjliga beställning och installation används Thermotechs värmeväxlarpaket TMix E prefabricerat i skåp - ett kompakt värmeväxlarpaket med integrerad golvvärmefördelare färdigmonterad i skåp.

  Fördelarskåpet är tillverkat helt i vitlackerad plåt, har läckageindikering samt robust och stabil konstruktion. Det är anpassat för 95 mm väggregel och är 710 mm högt. Genomföringar är möjligt i botten, i sidan och ovanifrån och rörgenomföringarna kan enkelt anpassas till olika rördimensioner. Front med ram beställs separat. Värmeväxlarpaket TMix E i skåp levereras med 20 mm klämringskopplingar för golvvärmerör. Integrerade tillopps- och returventiler möjliggör reglering av varje slinga separat.

  Kapacitet
  Uppvärmning: Max yta 150 m2 (50W/m2, ?T = 5°C)
  Uterum: Max yta 120 m2 (100W/m2, ?T = 8°C)
  Snösmältning: Max yta 80 m2 (300W/m2, ?T = 15°C)
  Länk till produkten »

 • Prefab MultiSystem - Tappvattenskåp med vattenmätare

  Prefab MultiSystem - Tappvattenskåp med vattenmätare Ett prefabricerat fördelarskåp med vattenmätarkonsol. Skåpet kan beställas med enbart vattenmätarkonsol för installation av kommunal vattenmätare eller med monterade fördelare för kallt och varmt vatten samt med monterad vattenfelsbrytare.

  Fördelarskåpet är tillverkat helt i vitlackerad plåt, har läckageindikering samt robust och stabil konstruktion. Det är anpassat för 120 mm väggregel och finns i två höjder. Standardskåpet är 710 mm högt, vilket ger gott om plats och gör det enkelt att arbeta i. Det lägre skåpet är 550 mm och kan användas vid installationer med begränsat utrymme. Genomföringar är möjligt i botten, i sidan och ovanifrån och rörgenomföringarna kan enkelt anpassas till olika rördimensioner.

  Vattenmätarkonsolen levereras färdigmonterad i skåp inkl passbit, kulventiler och backventil.

  Tappvattenfördelaren är tillverkade i avzinkningshärdad mässing utrustad med vår snabbtätning färdigmonterade för upp till 11 kallvattenutgångar och 8 varmvattenutgångar.

  Vattenfelsbrytaren är färdigmonterad vid leverans.

  Det går även att bygga ett eget vattenmätarskåp och man kan då anpassa:
  • Antal utgångar för kall- och varmvatten
  • Anslutning på höger eller vänster sida
  • Med eller utan vattenfelsbrytare.
  • Skåpbredd: 540 mm eller 690mm.

  Länk till produkten »

 • Prefab MultiSystem - tappvattenfördelare i skåp

  Prefab MultiSystem - tappvattenfördelare i skåp MultiSystem Prefab Basic
  Prefabricerat tappvattenfördelarskåp med läckageindikering. Skåpet levereras med monterade fördelarstavar, kulventiler och presskopplingar för anslutningsrör och matningsrör. Anslutningarna för matningsrör är placerade till vänster i skåpet. Antal anslutningar och matningsdimension enligt önskemål.

  Thermotechs tappvattenfördelare och dess tillbehör är tillverkade i avzinkningshärdad mässing och anslutningarna har vår snabbtätning. Det är en patenterad skarvteknik i kombination med dubbla o-ringstätningar som gör att delarna inte behöver tätas med lin eller lim. Det innebär också att kopplingarna är läckagesäkra oavsett riktning på komponenterna och att man, vid seriekoppling av flera fördelare, kan vända fördelarnas anslutningar åt olika håll utan risk för läckage.

  Fördelaren kan beställas med eller utan avstängningsventiler samt med anslutningar både uppåt och nedåt. I sortimentet finns också en modulfördelare med två anslutningar, varav en är uppåt och en nedåt, som kan monteras ihop till en gruppfördelare för t.ex. tappvatten, samt en fördelare för en anslutning utan avstängning. Kulventiler, konsoler och proppar med samma snabbtätning finns som tillbehör.

  MultiSystem våtzonsskåp
  Tappvattenfördelarskåp med tillhörande våtzonsram. Avsett för montering i rum med tätskikt och monteras infällt i liv med våtutrymmets skivkonstruktion. Anpassat för våtrumsvägg med 15 mm plywood + gips. Ryms i vägg med 95 mm regel. Med fläns för direkt anslutning mot tätskikt. Testat och godkänt mot de flesta tätskikt.

  Våtzonsskåp MS390 (bredd 390 mm) har plats för 4 KV- och 4 VV-utgångar samt matningar.
  Våtzonsskåp MS510 (bredd 510 mm) har plats för 5 KV- och 5 VV-utgångar samt matningar.

  MultiSystem Prefab ISO Kompakt
  Prefabricerat, isolerat skåp för genomgående kall- och varmvattenstam, med plats för 2 vattenmätare och tappvattenfördelare. Produkten är ett alternativ till separata skåp för kall- respektive varmvatten.

  Produkten levereras färdigmonterad i skåp med fördelare och presskopplingar för 16 mm rör. Stamledningskopplingar beställs separat.
  Länk till produkten »

 • Prefab MultiSystem - radiatorfördelare i skåp Radiatorfördelare med balanseringsventil i skåp

 • Thermotech shunt-sortiment

  Thermotech shunt-sortiment Om du ska kombinera golvvärme med vanliga radiatorer behövs en shunt. Shuntens funktion är att blanda in returvattnet från golvvärmesystemet i det varma vattnet som kommer från värmekällan för att erhålla önskad temperatur.

  Thermotech har shuntar för både små och stora ytor, från 8 kvm upp till hela 1.500 kvm. Samtliga shuntar är tillverkade i rostfritt stål, har låg vikt och stilren design vilket möjliggör en enklare och snyggare installation. Det högklassiga råmaterialet garanterar ett bra rostskydd och hög tålighet mot tryck. Alla Thermotechs shuntar har energieffektiva A-klassade cirkulationspumpar.
  Länk till produkten »

 • Egen tillverkning av markvärmefördelare (GEOSystem)

  Egen tillverkning av markvärmefördelare (GEOSystem) Thermotech kan nu effektivt och snabbt leverera markvärmefördelare med monterade avstick direkt från företagets fabrik i Sollefteå. Fördelarna anpassas efter kundens behov genom att vi monterar vinklar, kraghylsor eller ändhuvar.

 • Sortiment för stam och stråk

  Sortiment för stam och stråk Thermotech har ett brett sortiment av montagedetaljer, kopplingar och ventiler för installation av stam och stråk på väggar, tak och golv. I sortimentet finns nu även brandtätningar. Företaget kan därmed erbjuda smidiga helhetslösningar för både värme, vatten och stammar med kompletta leveranser direkt ut på arbetsplatsen.

  Länk till produkten »

 • Thermotech MultiLevel - vattenburen värme och kyla i både golv och tak

  Thermotech MultiLevel - vattenburen värme och kyla i både golv och tak Thermotech MultiLevel® är ett svenskt system för vattenburen värme och kyla i både golv och tak. Med MultiLevel bygger vi in möjligheten till långsiktiga energivinster redan från början. Systemet är aktivt självreglerande - och perfekt anpassat för framtidens energisnåla byggnader: en del el ger fem delar värme med värmepump. MultiLevel ger högre upplevd värmekomfort än radiatorsystem, men med lägre temperatur - både boende och fastighetsägare blir nöjda.

Filmer

Kontakter

Thermotech Scandinavia AB

Spårvägen 8 901 31  Umeå Sverige