Alnova Balkongsystem AB

Vi finns i monter C18:48


FRÅN HANDSKISSER I SOCKERBRUKET TILL INDUSTRIELLT HANTVERK OCH MODERN DESIGN
Alnova Balkongsystem startade sin verksamhet i Gamla Sockerbruket i Göteborg redan år 1979. Vi har gått från 2 personer som drev hela företaget, från handskissade räcken till produktion och montage, till att utvecklas som en stark arbetsgivare. Idag är vi ca 60 anställda i en högt digitaliserad process från ritandet till en toppmodern maskinpark i produktion.

VÅRA BALKONGSYSTEM
Vår långa erfarenhet av tekniska lösningar för balkonger gör att vi kan erbjuda våra produkter både under enkla och mer utmanande förutsättningar. Alnovas system erbjuder stora valmöjligheter i önskemål av design och utförande för att anpassas till olika miljöer och arkitektur. Våra system är lätta, starka och föredömligt enkla att montera samt kräver minimalt med underhåll. Varje produkt skräddarsys enligt unika förutsättningar för varje enskilt projekt och tillverkas med en kombination av moderna maskiner och ett genuint hantverk.

SÄKERHET & MILJÖ
Vi är medlemmar i Balkongföreningen, följer BBR och är kvalitetssäkrade enligt BFQ – en symbol för en säker balkong av hög teknisk kvalitet. Samtliga standardprodukter är registrerade hos Sunda Hus och Byggvarubedömningen. För din säkerhet utför vi Tung Stöt på våra räcken, vilket är ett pendelprov som mäter räckets hållbarhet. Vi arbetar aktivt för en bättre och långsiktig miljö och strävar efter att alla material vi använder ska vara 100% återvinningsbara. Vi är även certifierade enligt ISO900, ISO14001 samt EN1090.


Hitta oss på kartan

Varumärken och representerade företag

 • Alnova Balkongsystem AB

Kategorier

 • Metall
 • Övrigt Byggmaterial

Produkter (för mer info, klicka på bilder nedan)

 • Urbani, Nya Hovås

  Urbani, Nya Hovås Kundanpassat räcke med bockade räcken i en tvådelad skrud. Nedre delen har en täckning av perforerad plåt i småsinusutförande och övre delen har en perforerad plåt med inspiration av sträckmetall. Länk till produkten »

 • Green Village, Solskensvägen i Surte

  Green Village, Solskensvägen i Surte Nova räcke i klarglas med NovaLine Clear luckor på vita stommar. Med så pass rymlig takhöjd passar vårt överljus in perfekt för att utnyttja maximalt ljusinsläpp. Länk till produkten »

 • Ängshusen, Örgryte i Göteborg

  Ängshusen, Örgryte i Göteborg Free räcke med screentryckt glas i ett härligt bladmönster som täckning. Projektet innehåller även NovaLine Clear Luckor samt franska räcken. Länk till produkten »

 • Adventsvägen, Kortedala

  Adventsvägen, Kortedala Metal räcke med 50-talsinspirerat perfomönster på plåten. Mönstret är anpassat för att dölja stolparna utifrån. Länk till produkten »

Filmer

Kontakter

Alnova Balkongsystem AB

Orrekulla Industrigata 61 425 36  HisingsKärra Sverige