Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressrelease - Nordbygg 2016 Bosse Lind

Fyra intensiva dagar för en bransch med högtryck

En seriös branschmässa med kunskapsintensiva seminarier. Nätverkande och möten som till och med ledde till affärer direkt på mässgolvet. Det är bilden av Nordbygg 2016 enligt de dagliga kvalitetsundersökningarna.

Nordbygg – norra Europas största fackmässa – avslutades i fredags. 900 utställare inom bygg, fastighet och VVS mötte ca 48 000 besökare under fyra intensiva dagar på Stockholmsmässan.

- Det är ett par tusen besökare färre än under Nordbygg 2014, men fortfarande en mycket hög siffra. Att så många mitt under en historisk högkonjunktur prioriterar att lägga en eller ett par dagar på Nordbygg är glädjande - och styrkebesked för mässan, säger projektchef Peter Söderberg.

- Stämningen har varit väldigt positiv. Vår satsning på fler öppna och lättillgängliga seminarier än tidigare blev uppskattad. Våra dagliga kvalitetsundersökningar gav många positiva återkopplingar.

Såväl besökare som utställare vittnar om en branschmässa där affärsmötet, kunskapsöverföring och nätverkande stod i centrum.

Ständiga förbättringar

- Vi har stor respekt för den investering som deltagande i Nordbygg innebär för våra utställare. Vi har ett ansvar att ständigt förbättra vårt erbjudande. Enligt vad jag hört ute i hallarna har vi lyckats riktigt bra i år, säger Peter Söderberg.
Inför Nordbygg 2016 har detta arbete bland annat bestått av ett förfinat och intensifierat målgruppsarbete.

- Före varje upplaga av Nordbygg arbetar vi med projektpartners och i direkt dialog med utställargruppen. Utifrån den dialogen arbetar vi aktivt med att nå de önskade målgrupperna, förklarar Peter Söderberg.

Berömmer utställarna

Han vill också lyfta fram utställarnas insats på årets mässa.

- Det handlar om att delta, inte bara ställa ut sitt erbjudande. På årets Nordbygg var det en otroligt hög kvalitet på medverkan. Förutom fantastiskt fina montrar, fanns det en lång rad exempel på genomtänkta seminarier, events och kommunikativa upplägg bland utställarna.

Även arrangörsgruppens arbete är av högsta vikt. Samverkan mellan bygg, fastighet och VVS är en av Nordbyggs absoluta styrkor.

- Här har vi har inslag som återkommer och utvecklas år från år. Renovera energismart är ett exempel på ett samverkansprojekt som förmedlar kunskap och förståelse över branschgränserna till nytta för alla parter, säger Peter Söderberg.

Arbetet inför 2018 redan igång

Planeringsarbetet inför Nordbygg 2018 har redan dragit igång.

Digitaliseringen och det internationella utbytet som fått ökad betydelse för varje Nordbygg kommer att få en ännu större plats då.

- Flera utställare har redan bokat sig för Nordbygg 2018 för att försäkra sig om en plats, berättar Peter Söderberg.
Till årets mässa fanns en kö med 100 företag som önskade delta men inte fick plats.


Besökarantal

2016
Tisdag: 7063
Onsdag: 10991
Torsdag: 16698
Fredag: 12877   

2014
Tisdag: 8000
Onsdag: 12006
Torsdag: 19029
Fredag: 13454