Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Henrik Siverbrant, försäljningschef på IMI Hydronic Engineering Henrik Siverbrant, Sales Manager at IMI Hydronic Engineering

”Vår montersatsning blev en braksuccé”

IMI Hydronic Energineering testade ett nytt grepp på Nordbygg 2016. Man valde att fokusera innehåll och aktiviteter i montern på helt nya produkter. Intresset blev mycket stort, målen överträffades med råge och succén var ett faktum.

Henrik Siverbrant, försäljningschef på IMI Hydronic Engineering har deltagit i Nordbygg i många år, både med sin nuvarande och tidigare arbetsgivare.

– Det är alltid viktigt och givande att finnas på plats. Nordbygg är det största branschforumet i Norden och därmed väldigt viktigt för oss.

Nytt grepp

Företaget valde inför Nordbygg 2016 att testa ett nytt grepp.

– Vi valde att satsa på våra nyaste produkter i montern och lämnade de befintliga storsäljarna hemma.

Det visade sig vara helt rätt tänkt.

– Nu ett drygt år efter mässan har de flesta gjort jättesuccé. En viktig del i den var startskottet som Nordbygg utgjorde. Där skapades kännedom och nyfikenhet som vi sedan hade nytta av efteråt, berättar Henrik.

Överträffade mål

IMI Hydronic Engineering hade ambitiösa mål när det gällde antalet besökare och leads under mässan. Man satsar stort – hela säljstyrkan fanns på plats och man lade ner ett omsorgsfullt arbete både på förberedelser och uppföljning. Och det gav resultat: Bara på de första två dagarna överträffades målen med råge.

Viktiga kundgrupper

Henrik lyfter fram tre viktiga kundgrupper: installatörer och konsulter och grossister som man träffar på mässan.

– Vi ser även att våra kunder bland stora fastighetsägare blir allt fler. Styrkan i Nordbygg är att här finns alla fyra grupperna samlade, jämt fördelade. Det gör det förstås ännu mer angeläget för oss att vara där, säger Henrik.

Fler produktnyheter

– Våra tekniska lösningar ligger i framkant när det gäller teknik för energibesparande åtgärder inom vvs och system för värme och kyla. Det händer massor i företaget och vi kommer att ha fler spännande nyheter till Nordbygg 2018, lovar Henrik Siverbrant.