Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Phoenix Contact

Nya utställaren Phoenix Contact väljer Nordbygg för positionering


När Phoenix Contact nu, för första gången, ställer ut på Nordbygg är det med en tydlig ambition. Att positionera Phoenix på marknaden som en leverantör av lösningar för fastighetsautomation.

Det tyska elektronikföretaget Phoenix Contact utvecklar och marknadsför ett brett spann av elektronikkomponenter, från plintar till styrsystem med komplexa funktioner. Kunderna finns inom ett stort antal områden bland annat fastighetsbranschen.

– Vi har många system installerade i Sverige, Norden och Tyskland och vi satsar nu på att expandera inom fastighetsautomation med fokus på vårt nya IoT anpassade fastighets system, säger Martin Strömberg, produktchef för styrsystem och industrilösningar hos Phoenix Contact.

Niagara för fastighetsautomation

I företagets monter på Nordbygg kommer därför fokus att ligga på lansering av det nya BMS- systemet Niagara. BMS står för Building Management System. Niagara är ett IoT-baserat fullskaligt system, byggt på en öppen plattform. Med lösningen automatiseras alla olika anläggningar i en fastighet. Niagaras lämplighet för styrning av installationer i fastigheter är bakgrunden till att företaget valt att ställa ut på Nordbygg.

– Det är första gången vi deltar på Nordbygg något som vi beslutat efter en egen granskning av mässan och rekommendationer från samarbetspartners. Slutsatsen är att en monter på Nordbygg är självklar för vår lansering av Niagara, säger Martin Strömberg.