Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

nya ogon pa plast

Nya ögon på plast i arkitekturen

Stjärnarkitekten Andreas Martin-Löf möter i höst arkitektstuderande för att inspirera till användande av plast i gestaltningssammanhang. Aktiviteten syftar till att öka kunskaperna kring materialet plast och omfattar en föreläsningsturné på landets arkitekturhögskolor samt introduktion av Nordbyggs tävling, Nya ögon på plast i arkitekturen.

De skolor som anmält sig till tävlingen får besök av Andreas Martin-Löf samt representanter för tillverkare av byggmaterial av plast.

Andreas Martin-Löf ser i plast ett spännande och mångsidigt material som kan användas i de mest skiftande sammanhang. Om detta kommer han att berätta. Det blir exempel från projekt både med mycket snäv budget och från Sveriges genom tiderna dyraste kommersiella bostadsprojekt.
Andreas Martin Lof
– På detta sätt hoppas jag kunna visa att plast inte bara är ett självklart val för mer tekniska applikationer i ett byggprojekt utan också ett material med intressanta taktila egenskaper som kan bidra till spännande byggnadsutformning, säger Andreas. 

Visas på Nordbygg 2018

Arkitekttävlingen Nya ögon på plast genomförs för att öka de blivande arkitekternas kunskap om plast och inspirera till nya kreativa och hållbara sätt att använda plast inom byggnation. Här finns stora möjligheter men också utmaningar.
Liksom tidigare är tävlingsuppgiften att arbeta fram förslag till ett café och denna gång ska byggnadsmaterialet alltså vara plast. Det vinnande bidraget kommer att uppföras på plats i Stockholmsmässans foajé och fungera som café och mötesplats under Nordbygg, 10-13 april 2018.
Pontus Alm
– Det är roligt att plast ges uppmärksamhet som ett material också för arkitekter, inte bara i installationer, säger Pontus Alm, ansvarig för plastbearbetningsfrågor, IKEM - Innovations- och kemiindustrierna, tillika tävlingsfunktionär.


Mer information om tävlingen finns på Sveriges Arkitekters webbplats »