Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

HMBox vinnare av Nordbyggs guldmedalj 2017

HMBox får Nordbyggs guldmedalj för årets bästa produktnyhet 2017. Produkten mäter fukthalten i betongunderlag och meddelar via Internet när de är tillräckligt torra för golvläggning. Englund-Gruppen, som lanserat HMBox på den svenska marknaden, får motta priset från juryn under april.

”HMBox kombinerar enkel hantering med smart, digital informationsöverföring. Den är lätt att använda och förebygger fuktproblem i golvkonstruktioner. Juryn uppmuntrar mätning och uppföljning som gynnar effektiviteten i byggbranschen."

Så lyder juryns motivering till varför just HMBox från Englund-Gruppen fick den åttonde i raden av Nordbyggs guldmedaljer. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst.

Liksom tidigare år har de tio finalisterna hämtats från ”Topplistan” som löpande publiceras i Byggindustrin. Redaktionen har valt ut finalisterna som sedan alla kunnat rösta på via arrangörernas hemsidor. ”Folkets röst” har utgjort en del i underlaget för att kora vinnaren. Den slutgiltiga makten har dock juryn haft.

– Juryn var helt enig i valet av HMBox som årets vinnare. Enkelhet och den tydliga nyttan är slående, säger juryns ordförande, Urban Månsson, vd på Svensk Byggtjänst.

Läs hela pressmeddelandet här »